Fiske

Senaste isättning av fisk: 2019-10-30, Snittvikt 2,0 kg.          

Vid campingen: (under sommarsäsong är denna tjärn endast för campingens gäster)

På Malingsbo camping kan du som gäst fiska i vår egen tjärn. Här sätter vi i regnbåge med jämna mellanrum. Dygnskorten gäller i 24-timmar, Ett kort = ett spö. Barn upp till och med 12 år fiskar gratis på vuxens fiskekort och dennes kvot.

  • Dygnskort/kvot 125 kr/2 fiskar, fiskekortet gäller från önskat klockslag och 24 timmar framåt
  • Ungdom mellan 12-15 år 80 kronor/24 timmar
  • Barn upp till 12 år fiskar gratis på vuxens fiskekort och dennes kvot

För råd, tips & ideer om flugfiske så hjälper vi mer än gärna till./Mikael Tarkka & Jani Niemelä

MALINGSBO SJÖN

Malingsbo sjön har en väldigt kuperad botten med många grunda partier. Genom sjön ringlar sig även hedströmmen. I malingsbosjön finns stor Abborre, Gädda och Öring.

 

MALINGSBO-KLOTEN HYRFISKE

Här kan du hyra en tjärn för en dag, vi tar grupper ifrån 10 personer.  www.hyrfiske.se Behöver ni boende så finns det på campingen.

 

Lumsån

img_3070
I Lumsån finns det ett svagt bestånd av naturlig öring. Fisket bedrivs som ett beståndsanpassat fiske. Här släpper man tillbaka fisken, och endast flugfiske med hullinglös krok är tillåtet (alt. intryckt hulling)
Är du ute efter matfisk, är Lumsån inte det rätta vattnet för dig. Uppskattar du ett avstämt flugfiske på öring i en vacker omgivning, så är detta ett vaten för dig. Är du skicklig och har tur kan du få någon av åns större individer (45 cm eller större), men vanligen får du öringar på mellan 10 och 35 cm. Åns karaktär är varierad, med höljor, spännande nackar, varvat med mindre forsar och lugnflytande partier. Fiskekort säljs endast på Campingen och via föreningens hemsida!

Sjöar, bäckar och tjärnar.
I Malingsbo - Kloten naturreservat finns över hundra sjöar varav många är put and take sjöar med rent vatten och fullt av fisk. Här kan du fiska i storslagen natur likt den norrländska faunan. Med Kronofiskekortet kan du fiska inplanterad regnbåge och öring i både sjö och rinnande vatten. Söker du den verkliga utmaningen erbjuds även sjöar med naturligt bestånd av öring och röding helt unika i sitt slag. Kronofiske Malingsbo Kloten ger dig även tillgång till fina abborre- och gäddvatten. Den ultimata avkopplingen är mete i solnedgången vid någon mysig liten tjärn. Insupa atmosfären tillsammans med familjen och nygrillad abborre. Mer info om fisket hittar du på www.sveaskog.se